T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ATAŞEHİR - Ataşehir İbrahim Müteferrika Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

8-14 Mart Bilim ve Teknoloji Haftası

Bilişim teknolojilerinin güvenli ve bilinçli kullanılmasını teşvik etmek, aşırı ve zararlı kullanımını önlemek amacıyla okulumuz Bilişim Teknolojileri Alanı öğretmenleri; Murat Çeşitçi, Bekir Kurt, Caner Dinç ve Süleyman Bakırcı tarafından Bilişim Teknolojileri Kulübü olarak gerek mayıs ayının ilk haftası kutlanan Bilişim Haftası kapsamında gerekse eğitim-öğretim yılı boyunca aşağıda belirtilen faaliyetler gerçekleştirilmiştir.

- Kişisel Verilerin Kullanımı Kanunu hakkında sunum hazırlanarak öğrencilere seminer verilmiştir.

- Güvenli İnternet Kullanımı hakkında sunum hazırlanarak öğrencilere seminer verilmiştir.

- Dijital Etik Ve Dijital Vatandaşlık hakkında sunum hazırlanarak öğrencilere seminer verilmiştir.

- Okulumuz koridorlarında bulunan bildirim panoları vasıtası ile dönüşümlü olarak; Bilişim Teknolojilerinin Kullanım Alanları, Dijital Etik, Güvenli İnternet Kullanımı, Siber Güvenlik,Teknolojinin Doğru Kullanımı,Teknolojinin Yanlış Kullanımının Zararları gibi konularda posterler hazırlanarak bilinçlendirme çalışmaları yapılmıştır.

-Tüm yapılan çalışmalar okul web sitesi ve sosyal medya hesapları aracılığı ile paylaşılarak farkındalığın artması sağlanmıştır.

15-03-202415-03-202415-03-2024

Yayın: 15.03.2024 - Güncelleme: 15.03.2024 12:34 - Görüntülenme: 100